Лятното училище „По пътя на Будителите”

Foto

Здравейте, приятели!

Предлагаме на вашето внимание лятното училище „По пътя на Будителите”, което ще се проведе в периода 3 – 8 юли 2022 година, в хотел „Зорница”, град Казанлък.

В рамките на 5 дни, в периода 3-8 юли 2022 година, ще опознаем родните места на Левски, Ботев и Вазов и ще научим повече за делата им. Участниците ще посетят родната къща на големия български писател Иван Вазов, Девическото (Радино) училище, Сопотския манастир Възнесение Христово, който е свързан с творчеството на Иван Вазов, живота на Васил Левски и Тодор Каблешков, къща-музей на Христо Ботев, Даскал Ботевото училище, къща-музей Васил Левски, Бухалов хан и Патева къща.

В следобедните часове ще се провеждат обучителни занятия ръководени от преподавател по български език и от слухово-речеви рехабилитатор.

Ще има и занятия по арт терапия, по време на които ще учим нови начини на употреба на различни материали, а за най-малките ще има занимания по фина моторика.

Участници могат да бъдат деца и младежи с увреден слух до 29 години. Всички участници трябва да изпратят актуален ТЕЛК.

В цената се включват 5 нощувки на база пълен пансион /нощувка, закуска, обяд и вечеря/, туристическа такса, и безплатни интернет, басейн, ползване на детски кът.

За децата и младежите, членове на АРДУС, таксата е:

– за дете с увреден слух до 18 г. – 50 лв.;

– деца над 18 г. и младежи с увреден слух – 90 лв.

За родител/придружител цената е 400 лв.

Срок за записване и внасяне на сумата за лагера – 05 юни 2022 година.

Напомняме, че с предимство се записват семейства с малки деца, както и деца и младежи, които досега не са присъствали на лагер.

P.S. Моля, изпращайте ТЕЛК на децата и младежите с увреден слух на e-mail: ardus@abv.bg