Лятно училище „Пътят на будителите”

Foto

Здравейте, приятели!

Предлагаме на вашето внимание лятно образователно  училище „Пътят на будителите”, което ще се проведе в периода 3 – 8 юли 2022 година, в хотел „Зорница”, град Казанлък, по проект „Пътят на будителите“ – лятно образователно училище за деца и младежи с увреден слух“, финансиран от Агенцията за хората с увреждания.

В рамките на 5 дни, в периода 3-8 юли 2022 година, ще опознаем родните места на Левски, Ботев и Вазов и ще научим повече за делата им. Участниците ще посетят родната къща на големия български писател Иван Вазов, Девическото (Радино) училище, Сопотския манастир Възнесение Христово, който е свързан с творчеството на Иван Вазов, живота на Васил Левски и Тодор Каблешков, къща-музей на Христо Ботев, Даскал Ботевото училище, къща-музей Васил Левски, Бухалов хан и Патева къща.

В следобедните часове ще се провеждат обучителни занятия ръководени от преподавател по български език и от слухово-речеви рехабилитатор.

Ще има и занятия по арт терапия, по време на които ще учим нови начини на употреба на различни материали, а за най-малките ще има занимания по фина моторика.