Учебна сесия в Европейския младежки център, Будапеща, 08.2022

1 (5)

Международната федерация за младежи с увреден слух съвместно с младежкия отдел на Съвета на Европа бе домакин на учебна сесия тази година от 22 до 27 август 2022 г. в Европейския младежки център в Будапеща, Унгария.

Участниците научиха как да увеличат капацитета на своите лидерски умения и застъпническа дейност за подобряване достъпа на младежите с увреден слух.

Чрез най-съвременни интерактивни методи предназначени специално  младежи с увреден слух, обучението предостави на младите лидери възможност да представят идеи и текущи проекти, да работят съвместно с гост-лектори в сферите на развитие на ефективно лидерство, мобилизиране на гражданска ангажираност, достъп до ресурси и превръщане на идеи в реалност чрез обучение по управление на проекти, наставничество и работа в мрежа.

България бе представена от Мария Якимова. Ето какво разказва тя

„Здравейте, аз съм Мария. Ще ви разкажа за посещението си в Унгария. Подадох документи, написах своето  мотивационно писмо и не след дълго получих отговор, че съм одобрена. Беше ме страх, защото съвсем сама за първи път щях да пътувам в чужбина. Не познавах никого.

По време на семинара научих много за застъпничеството, лидерството и комуникацията. Сесията мина чудесно. Запознах се с много младежи с увреден слух от различни държави, с част от които станахме много близки и ни беше трудно да се разделим. Прекарвахме много весели вечери, забавлявахме се и обменяхме опит чрез комуникация. Мога да кажа твърдо, че наистина се чувствам много заредена с положителни емоции и спомени, и съм благодарна, че бях там точно в този момент.

Благодаря  “