Младежки обмен

В периода 26 август – 2 септември, АРДУС бе домакин на международен младежки обмен „Цвят на живота“, реализиран по програма Еразъм. В рамките на обмена, младежи с увреден слух от Полша, Испания, Литва и България, обсъдиха теми, сред които опазване на околната среда, Натура 2000, културно наследство – обичаи и традиции.

Започнахме с незабравима нощна обиколка на София, на която нашите гости научиха повече за столицата ни. Още на другия ден се отправихме за Пловдив, където Жулиета Пейкова бе организирала среща с млади хора с увреден слух от града, които от своя страна разведоха групата ни из стария град.

Последва незабравимо преживяване на Пампорово. Уъркшопи, игри и презентации, бяха примесени с обиколка на чудни места из района – Смилян, пещера Ухловица, Смолян.

Не пропуснахме и да представим България в национална вечер с родопски гайдар. Партньорите ни също бяха приготвили много интересни и вкусни презентации 🙂

И тъкмо, когато нашите гости си мислиха, че няма с какво повече да ги учудим, ние поднесохме последната си изненада – Бачковски манастир!

Благодарим на всички за всеотдайността, споделеността и незабравимите мигове! Ще ни липсвате!

дата: 2016-10-18