Проект „Обикновени деца с необикновен слух“

Проект Обикновени деца с необикновен слух“ се осъществява по договор № 6 – РИ/ 27.04.2023 г. с Агенцията на хората с увреждания.

Проектът се изпълнява в рамките на три месеца.

Основната цел на проекта е реализирането на своеобразна информационна и PR-кампания, насочена към промяна на обществените възприятия спрямо възможностите на децата и младежите с увреден слух.

В проекта активно участват седем деца и младежи с различна степен на загуба на слуха и вид на слухопротезиране от цялата страна, които са подготвили лични истории – на колко години са, какво обичат да правят, коя е любимата им дума, от какво ги е страх, каква е тяхната супер сила, да опишат тишината, какви искат да станат и т.н. Всеки един от участниците проведе индивидуална подготовка със слухово-речевия рехабилитатор, спрямо собствените си нужди и дефицити.

Дейностите се осъществяват и със съдействието на жестов преводач.

Настоящият проект се осъществява с безвъзмездната подкрепа на Виктория Терзийска – вокал на група „Мастило“ и водеща в канала O’Viky.

Заснетото авторско видео „Обикновени деца с необикновен слух“  се разпространява в канала-медия на Виктория Терзийска, както и в медиите на Интервюто и във всички социални медии на АРДУС.

Видео с Виктория Терзийска: https://youtu.be/aZzj0zZByE
Интервю с Венцислав:  http://interview.to/5133-2/
Интервю с Божидар, Георги и Матей:   http://interview.to/5161-2/