Дейности на Асоциация на родителите на деца с увреден слух за 2015 г.

post-image

1. Индивидуални часове по рехабилитация на слуха и говора и подпомагане в учебния процес – 20 учебни часа за периода  януари – юли 2015 г.

2. Помощ за студенти и зрелостници с консултанти-рехабилитатори. За ученици и студенти, които не ползват услугите на консултантите, имат възможност да ползват до 40 учебни часа на година.

3. Индивидуални обучителни курсове за деца и младежи, които не посещават груповите занимания  – АРДУС поема 160 лв. от стойността на курса, срещу представена фактура, издадена на името на АРДУС и с получател името на детето/младежа.

4. Продължават консултациите по математика и заниманията по български език в гр. София.и гр. Пловдив.

5. Психологическа помощ за родители и деца – желаещите за индивидуални консултации да се обадят в офиса на АРДУС.

6. Подпомагане на семействата за закупуване на батерии за КИС на стойност 72 лв., след представяне на фактура с данните на АРДУС и с получател – името на детето. Помощта е еднократна за цялата година и фактурите се изплащат до 30 СЕПТЕМВРИ!

7. Учебни пособиявсеки ученик от 1-ви до 12-ти клас с увреден слух ще има възможност да закупи учебни пособия в размер до 50 лв., за студентите и за кабинетите за рехабилитация до 60 лв. Помощта е еднократна за цялата година и фактурите се изплащат до 30 ОКТОМВРИ!