Откриване на учебната година за децата с увреден слух

268_image_3188

 

Уважаеми ученици, родители, приятели, съмишленици,

Заповядайте на едно по-различно откриване на новата учебна година. То е за децата с увреден слух под наслов „Шарено училище“. Ще се проведе на 14 септември (неделя) 2014 г. от 10,30 ч. до 13,00 ч. в пространството пред Национален дворец на децата, бул. Ал. Стамболийски 191. При лошо време ще е вътре в сградата.

В 10,30 ч. тържеството ще бъде открито с кратки приветствия от представители на МОН  г-жа Грета Ганчева – Директор на Дирекция ДОПР, Представители на Благотворителната инициатива на Президента  на Република България Българската Коледа” – Тази година темата на Българската Коледа включва децата с увреден слух, г-жа Албена Атанасова, Заместник кмет направление  „Социални Дейности и Интеграция  на хора с увреждания“,    г-жа Ирина Тенчева -ТВ Водещ и инициатор на кампанията – „Медии достъпни за всички“ и други.   Празникът ще продължи в свободен формат с игри за децата и задачки за родителите. Откриването на учебната година за децата с увреден слух се организира от Образователен център за деца и младежи с увреден слух „Яника“, Асоциацията на родители на деца с увреден слух (АРДУС) и Сдружение „Тишина“ – Театър „Мим-Арт“.

Ние, организаторите, искаме децата да свържат началото на учебната година с радостни емоции, а родителите да преживеят частица от детските задължения. Но главната цел е срещата между поколенията и обмяната на опит между младите родители и тези, които вече са извървели трудния път към най-голямото предизвикателство към децата със специални образователни потребности – училищната скамейка.

Целта на празника е в неформална обстановка деца, родители и институции да изявят своята воля за интегриране и решимост за напредък.

Заповядайте!